21 Σεπ 2012

όταν φθάσει το νερό

 DW.DE  " The closely-watched Purchasing Managers Index (PMI) dropped to 45.9 points in the eurozone in September, down from 46.3 points in August". British research group Markit.

Για αυτό ίσως ο Μόντι θα διαψευστεί και ο Ραχόι το ίδιο. Λέγοντας ότι θα πατήσουν το κουμπί 'όταν το νερό φθάσει στον λαιμό' σηματοδοτούν απλώς χρονικά την στιγμή , δεν αλλάζουν τα γεγονότα.Η κρίση χρεών στην ευρωζώνη επιβαρύνει την εξαγωγική ανάπτυξη και γιαυτό η Ιρλανδία δεν μπορεί να ανακάμψει.


Το πρόβλημα της Γαλλίας είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα economist. H στήριξη στην Γαλλία είναι διαρκής αλλά αντιπροσωπεύει το 21% του ΑΕΠ της ευρωζώνης, και αυτό δεν αποτελεί καλό οιωνό για την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής γενικότερα.
Έρευνα  από την SocGen δείχνει την εξέλιξη του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος στη ζώνη του ευρώ από το 2000. Δείχνει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ισπανία. Όχι στην Ιταλία. Το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος στην Γαλία επίσης συνεχίζει να αυξάνεται. Είναι δύσκολο για αυτούς να πάρουν μέτρα προσαρμογής. Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν θα έχει κορυφωθεί μέχρι να φτάσει στη Γαλλία με κάποιο τρόπο.